És el documental dels participants del projecte Barribook. Una quinzena de nois de diversos orígens han tractat el tema de l’assetjament escolar relacionat amb el racisme i la xenofòbia.
TATIANA VÁSQUEZ, participant
“Normalment això passa a les escoles, vas a una escola nova i si ets d’un altre país t’arriben a discriminar.”
A banda d’aprendre a fer el documental tècnicament, l’activitat també ha servit als joves per reflexionar sobre el respecte a la diversitat cultural, han après a treballar en equip i han millorat la seva integració al barri.
JUAN GABRIEL VÁSQUEZ, participant
“Ens ha ajudat a conèixer a persones, a tenir més confiança i a conèixer nous llocs com el Boca Nord, que jo no coneixia.”
És l’equipament on s’ha fet el taller durant els darrers quatre mesos. La iniciativa és del Servei de Convivència i d’Interculturalitat d’Horta-Guinardó en col•laboració amb l’entitat social El Parlante.
ALFREDO COHEN, El Parlante
“La idea és generar un espai crític, un espai de reflexió. La idea és que les joves i els joves puguin sensibilitzar-se i afrontar problemàtiques que els hi afectin i sobretot que puguin expressar la seva pròpia veu. I que la ciutadania pugui conèixer les històries que aquests joves volen explicar.”
L’objectiu dels impulsors de la iniciativa és aconseguir que es pugui dur a terme de forma continuada durant tot l’any i que estigui autogestionada pels joves participants.