Aquesta lletra “a”, visible des de la ronda de Dalt, és l’entrada al 'Poema visual' de Joan Brossa. Després trobem punts, comes, exclamacions, diferents signes de puntuació i, finalment, la lletra destrossada. Segons explicava el poeta, és una metàfora de la vida.
GLÒRIA BORDONS, Fundació Joan Brossa
“Seria un símbol de la vida. Entres, passes per tot un seguit de complicacions i finalment es trenca la cosa.”
Ubicat als entorns del Velòdrom d’Horta i construït l’any 84, és el primer poema visual a l’aire lliure de l’artista i també el més representatiu.
“No només és el primer sinó que sincerament és el millor dels que va fer i són forces els que va fer per Barcelona, altres ciutats del voltant i altres parts del món.”
No és estrany que Horta-Guinardó tingui aquest honor. És el districte on va viure Brossa des dels anys 70 i un territori que l’ha homenatjat en diverses ocasions. Va rebre, per exemple, el premi Horta-Guinardó el 97.
“El barri li va donar molt i després sempre ha provat que Brossa fos conegut. El vincle que tenia Brossa amb el Guinardó era important.”
Aquest 2019 es compleix el centenari del naixement del poeta i s’han preparat diversos actes commemoratius. També pot ser un bon moment perquè aquells que encara no ho han fet, coneguin de primera mà la seva obra més representativa.