Data del segle XIII i és un dels edificis més emblemàtics del barri de Sant Genís dels Agudells. La masia de Can Safont ha estat un restaurant, un centre educatiu per a persones adultes i una residència per a monges. També una casa ocupada que va generar problemes de convivència al barri. Ara l'Ajuntament l'ha recuperada i n'ha rehabilitat la planta baixa per posar-la a disposició dels joves de la zona.
ROSA ALARCÓN, regidora Horta-Guinardó
“La idea és que sigui un espai molt autogestionat. Que hi hagi un dinamitzador per acabar d'organitzar i ajudar-los a desenvolupar els seus projectes i la idea és posar-nos en marxa.”
Fins ara les entitats juvenils han pogut dur a terme la seva activitat en espais cedits pel Centre Cívic Casa Groga i l'Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells. Consideren que després d'uns anys de trajectòria havia arribat el moment de tenir un local propi.
DANIEL DÍAZ, Associació de Joves de Sant Genís
“La nostra idea principalment és oferir tots els cursos i tallers que tenim previstos de manera gratuïta per garantir l'accés al major nombre de veïns i veïnes del barri possible. És a dir, partim d'una base social molt potent i no volem garantir que la manca de diners suposi una impossibilitat a l'hora d'accedir als tallers.
L'edifici pertany a l'arquebisbat de Barcelona i, de moment, l'Ajuntament n’ha adquirit la planta baixa de lloguer i la rehabilitació de l'espai ha tingut un cost de 38 mil euros. Aquesta setmana els joves començaran a treballar amb el nou dinamitzador per poder obrir les portes al més aviat possible sempre que la pandèmia ho permeti.